Megvan a legújabb stratégiai partner

Nem meglepő: az autóiparban működik a mexikói óriás.

MNO
2015. 01. 27. 19:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alumínium hengerfejek és motorblokkok gyártásával foglalkozó cég a magyar kormány első latin-amerikai stratégiai partnere.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára köszöntőjében kiemelte: a győri gyár a világ legnagyobb autóipari vállalatait látja el, és jelentősen hozzájárul a magyar járműipar kapacitásának bővüléséhez.
A gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár példaértékűnek nevezte a Nemak társadalmi felelősségvállalását, kiemelve a magyarországi duális szakképzésben való részvételét.

A Nemak Győrben mintegy 3 millió hengerfejet gyárt, éves árbevétele 55 milliárd forint, és jelenleg körülbelül 1000 szakembert foglalkoztat – ismertette David Toth, a Nemak Győr Kft. ügyvezető igazgatója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.