Munkanélküliség csökkentésében Európa élén

A munkanélküliség 7,4 százalékra csökkent Magyarországon az Eurostat októberi adatai szerint.

HZS
2015. 01. 07. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eurostat adatai szerint az eurózóna tizennyolc tagállamában átlagosan 11,5 százalék, az egész unióban átlagosan 10 százalék volt a munkanélküliségi arány. Az Eurostat közleménye szerint Magyarországon 2013 októbere és 2014 októbere között 2,1 százalékponttal csökkent a munkanélküliség.

Egy év alatt ez a legnagyobb mértékű csökkenés az EU 28 tagállama közül, amellyel Magyarország közvetlenül Svédország, Belgium és Finnország előtt áll – hívta fel a figyelmet az NGM.

A fiatalok munkanélküliségének csökkentésében is jelentősek az eredmények, októberben a magyar 15-24 évesek körében 19,4 százalék volt a munkanélküliek aránya, ami alacsonyabb az Európai Uniós atlagnál. Az ifjúsági munkanélküliség 5 százalékponttal csökkent az elmúlt egy év alatt, ez a tagállamok között a harmadik legnagyobb mértékű javulás – jelezte a tárca.

Magyarország néhány évvel ezelőtt még az EU sereghajtói közé tartozott a foglalkoztatást tekintve, mára viszont a munkaerő-piaci helyzet javulási ütemében is éllovas az ország – fogalmazott közleményében az NGM. Hozzátette ugyanakkor, hogy a kedvező folyamatok ellenére újabb foglalkoztatási intézkedésekre lesz szükség ahhoz, hogy tovább csökkenjen a munkanélküliség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.