Öt új légi járat a nyári menetrendben

Március végétől újra lesz közvetlen légi összeköttetés Észak-Amerikával.

2015. 01. 23. 21:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt új város válik elérhetővé a március végétől fokozatosan életbe lépő nyári menetrendben a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, emellett három új légitársaság közlekedik majd a magyar fővárosba, a már itt lévők közül pedig többen sűrítik járataikat – közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.

Az Air Transat Budapest–Montreal–Toronto járatnak köszönhetően ismét lesz Magyarország és Észak-Amerika között közvetlen légi összeköttetés, és elérhetővé válik a menetrend szerinti forgalomban Maastricht, Hurghada és Alghero a Wizz Air járataival. A spanyol Vueling Rómába, a SAS Stockholmba, a Wizz Air Lisszabonba, a Ryanair Athénba indít új járatokat, valamint visszatér a spanyol Iberia egy madridi útvonallal.

Több, már itt lévő légitársaság sűríti a meglévő útvonalakon a járatok számát, ezzel a nyári menetrendi időszakban 7100-zal nő az elérhető ülőhelyek száma. Több járatot közlekedtet majd egyebek mellett a Qatar Airways, az UP by El Al, a LOT, a Germawings, a Wizz Air és a Transavia is.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója korábban az MTI-nek azt mondta, 2014-hez képest a forgalom 5 százalékos bővülésére számítanak a ferihegyi repülőtéren. Jelezte, hogy folyamatosan tárgyalnak a légitársaságokkal további járatok indításáról, ezek között lehet újabb transzatlanti és interkontinentális útvonal is Ázsia felé, a folyamat azonban hosszú, 2016-ban várhatóak eredmények. A 2014-es évet a repülőtér minden eddiginél nagyobb, 9,15 milliós utasforgalommal zárta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.