Sóstógyógyfürdő: kétmilliárdos idegenforgalmi fejlesztés

Tavasz végére fejeződik be a gyógyászati szárny építése a sóstógyógyfürdői wellness- és élményfürdőben.

MA
2015. 01. 20. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Podlovics Roland elmondta, hogy a 380 millió forintért épülő, 900 négyzetméteres gyógyászati részleg építésének készültségi szintje már csaknem 50 százalékos.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója hozzátette: az épületszárny már szerkezetkész, továbbá befedték a szomszédos parkfürdő 50 méteres uszodáját, és új fedett folyosóval kötötték össze az élményfürdő épületével.

A fejlesztés részeként központi parkot is kialakítanak Sóstógyógyfürdőn, tó körüli és revitalizációs sétány épül, valamint új parkolókat is létesítenek.

Fejlesztik az üdülőhelyen lévő állatparkot és a múzeumfalut, illetve az idegenforgalmi szolgáltatásokat is bővítik.

Kovács Ferenc (Fidesz–KDNP), Nyíregyháza polgármestere a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy Sóstógyógyfürdő fejlesztése 2010-ben a helyi önkormányzat idegenforgalmi koncepciója alapján kezdődött meg.

Elsőként 2011-ben, 1,2 milliárd forintért korszerűsítették és bővítették a parkfürdőt. A következő évben, 2012-ben az élményfürdőt, valamint az ipari műemlék víztornyot tették rendbe, majd 2013-ban a fürdőházat fejlesztették. Az utóbbi három beruházás értéke több mint 300 millió forint volt.

Rámutatott: a fejlesztések eredményeként jelentősen nőtt a vendégforgalom a nyírségi üdülőhelyen, az elmúlt évi adatok szerint belföldről 10, míg külföldről 20 százalékkal több turista fordult meg Sóstógyógyfürdőn.

Podlovics Roland emlékeztetett arra, hogy a nemzeti gyógyhellyé nyilvánított üdülőhelyen a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-nek három gyógyfürdője van, a parkfürdő, a wellness- és élményfürdő, illetve a fürdőház. Az utóbbihoz egy 46 ágyas, családias hotel is tartozik, amely éppen most nyerte el a háromcsillagos minősítést.

A társaság gyógyfürdőiben 2011-ben 70 ezer ember kapott komplex szakorvosi kezelést, míg 2014-ben már 111 ezer.

A sóstógyógyfürdői termálvíz az ízületi, reumatológiai, bőr- és nőgyógyászati betegségek orvosi kezelésének hatékonyságát javítja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.