Száguldott a BMW hazánkban

A piaci átlagnál nagyobb mértékben növelte eladásait a cég.

MNO
2015. 01. 16. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója a 2014-es évet értékelő sajtótájékoztatóján pénteken Etyeken kifejtette: a magyar piac átlagosan 20 százalékkal bővült 2013-hoz képest, a BMW viszont ennél nagyobb mértékben, 22 százalékkal növelte eladásait, ezzel a három prémium német autógyártó között is a legerősebb évet zárhatta.

A BMW márka 1736 autót adott el a magyar piacon, ennek jelentős része vállalati vevőhöz került, a csoporthoz tartozó Mini pedig 26 százalékkal adott el több autót az egy évvel korábbihoz képest, a 2013-as 91-ről 115-re nőtt az átadok járművek száma.

Az MTI kérdésére válaszolva Baudouin Denis a 2015-ös évről azt mondta, egyelőre nehéz előrejelzést adni, de a piacban vannak még tartalékok, ugyanis a 2008-as, piaci válság előtti értékesítési szintet még nem érték el. Hozzátette: a nagyobb gyártók két számjegyű növekedésre számítanak.

A bajor cég 2013-at rekordszámú eladással zárta: először értékesítettek a cég történelmében 2 millió fölötti járművet. A csoporthoz tartozó BMW-ből, Miniből, Rolls Royce-ból és motorokból 2,1 millió fogyott szerte a világban, ez 7,9 százalékos bővülést jelent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.