Szerbia is a devizahitelesek megsegítésén dolgozik

A kormányfő szerint Szerbia nem fogja rögzíteni a svájci frank árfolyamát.

2015. 01. 23. 19:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dusan Vujović szerb pénzügyminiszter szerint a szerb jegybank, a bankszövetség és a kereskedelmi bankok már dolgoznak a megoldáson, ami segítene a svájci frankban eladósodott emberek helyzetén – írja a B92.net.

Minderre azok után került sor, hogy a szerb kormányfő tegnap bejelentette: minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy segítsenek az ügyfeleknek oly módon, hogy azt a bankok is elfogadják. Aleksandar Vučić ugyanakkor hozzátette, hogy Szerbia nem fogja követni Horvátország példáját, amely rögzítette a svájci frank árfolyamát. A Tanjug hírügynökség szerint a szerb bankszövetség már a mai ülésén napirendre tűzte a probléma megoldását.

Ismert, a svájci jegybank (SNB) január 15-én délelőtt eltörölte a svájci franknak az euróval szembeni árfolyamküszöbét. Az SNB 1,2 frankos árfolyamon tartotta az eurót, de a döntés után a frank jelentős erősödésbe kezdett. Péntek estére 0,99 frankra csökkent az euró frankárfolyama.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.