Tavasszal elstartol az állami közműholding

A Miniszterelnökség visszautasítja a késlekedéssel kapcsolatos „félrevezető sajtóhíreket”.

MNO
2015. 01. 12. 13:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükben azt írták, visszautasítják az állami közműcég indulásának késlekedésével kapcsolatos „félrevezető sajtóhíreket”. A Népszava hétfői számában – iparági szakértőkre hivatkozva – azt írta, legalább féléves csúszással kezdi meg működését a közműholding, ami „a közpénzek temetője lehet”.

A Lázár János vezette Miniszterelnökség hangsúlyozta: az állami közműszolgáltatás rendszerének megszervezése gőzerővel folyik. „A korábbi bejelentéseknek megfelelően a nemzeti közműszolgáltatás rendszere a következő két-három évben elnyeri végső formáját és üzemméretét” – közölték.

A nemzeti közművállalat célja – mint fogalmaztak – az energia méltányos áron történő elérésének biztosítása, az ellátásbiztonság növelése egy üzletileg hosszú távon fenntartható állami szolgáltatói modell megvalósításával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.