Új üzemcsarnokkal bővült Komáromban a Kayser Automotive

A műanyag autóalkatrészeket készítő vállalat mintegy hétszázmillió forintos beruházással bővítette a gyárat.

MA
2015. 01. 05. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemes Ivó tájékoztatása szerint a vállalat a bővítéshez 108 millió forint pályázati támogatást nyert. A fejlesztés nyomán 66 fővel nőtt a saját állományban foglalkoztatottak létszáma. A társaság a kölcsönzött munkaerővel együtt 388 embernek ad munkát.

A Kayser Hungária műanyag autóalkatrészeket, üzemanyag-vezetékeket, levegőcsatornákat, nyomásszabályzó szelepeket és egyéb alkatrészeket állít elő. Legnagyobb vevői a Mercedes, a Volkswagen csoport, a BMW, valamint a DAF autógyárai.

A társaság anyavállalata, a németországi központú A. Kayser Automotive Systems GmbH a műanyag vezetékek gyártásának piacán elfoglalt pozíciója szerint az öt legnagyobb európai gyártó között szerepel. A magyar leányvállalatot 2003-ban, zöldmezős beruházásként alapították.

 

A megnövekedett vevői igények miatt a gyárat egy 3200 négyzetméteres csarnokkal bővítették. Az új csarnokban a vezetékek hajlítására alkalmas kemencéket, présszerszámokat és univerzális megmunkálógépeket helyeztek üzembe.

A komáromi üzem 2013-ban 6,4 milliárd, 2014-ben 10 milliárd forint feletti árbevételt ért el, melynek 80 százaléka exportból származott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.