2050-re Nigéria gazdasága megelőzi a németekét

Kína a következő évtizedekben magasan a világ vezető gazdasági hatalma marad.

HZS
2015. 02. 18. 21:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdán bemutatott, A világ 2050-ben című tanulmány azt jósolja, hogy Kína a következő évtizedekben magasan a világ vezető gazdasági hatalma marad és az Egyesült Államokat India is megelőzi.

Míg Európa jelenleg még a világ második legerősebb gazdasági régiója az Egyesült Államok után, 2050-ben már csak Németország őrzi meg pozícióját a tíz vezető gazdasági hatalom között, de az ötödik helyről a tizedikre csúszik le, és Nigéria is megelőzi. Elébe kerül még Indonézia, Brazília, Mexikó és Oroszország, és tartja a helyét a tízek között Japán.

A tanulmány azonban felhívja a figyelmet, hogy az egy főre jutó jövedelmet tekintve nagyon más a kép. A feltörekvő országokban nagyon lassan nő az átlagjövedelem, és Kínában még 2050-re is legföljebb az amerikai szint 40 százalékát érik el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.