A Közgép lehet a befutó

A legolcsóbb ajánlattal adta be pályázatát a cég a zajvédő létesítményekre – értesült a NOL.

VZ
2015. 02. 20. 15:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál úgy tudja, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kedden bontotta fel a beérkezett ajánlatokat, a Közgép Zrt. pedig nettó 1,063 milliárd forintért, az előzetesen kalkulált kétmilliárd forintos ár 58,5 százalékáért vállalta a munkák elvégzését a 8,45 kilométernyi pályaszakaszon. A KÉSZ Kft. és a Doboz- és Acélszerkezet-gyártó Kft. 5 millió forinttal adott drágább ajánlatot, a Zajgép 1,45, a Duna Aszfalt 1,75, az A-HÍD 1,78, az EuroAszfalt 1,79, a Colas 1,81 milliárd forintért vállalná a munkálatokat.

A Népszabadság online kiadásának híre ezért úgy fogalmaz: „A Közgépnek áll a zászló az M0-son”.

A közbeszerzési kiírásban meghatározott feladatok között szerepel a zajárnyékoló falak bontása és csaknem 20 ezer négyzetméternyi új fal felhúzása, 2286 méternyi új korlát és 200 méternyi pályavilágítás kiépítése, valamint a vízelvezető rendszer bővítése is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.