A magyarok többsége nem tesz félre nyugdíjas éveire

A magyar lakosság 60 százalékának nincs nyugdíjcélú megtakarítása, és nem is tervezi annak felhalmozását.

MA
2015. 02. 26. 21:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP Bank – OTP Öngondoskodási Index néven – 2011 óta minden félévben országos reprezentatív kutatást végez 1500 fős mintán. A kutatásban a 18 és 70 év közötti, banki kapcsolattal rendelkező lakosok vesznek részt.

A mostani felmérés kimutatta: a lakosság mindössze 18 százaléka gondolja, hogy az öregkori megélhetéséhez elegendő lesz az állami nyugdíj. Alig több mint a megkérdezettek fele véli úgy, hogy – amikor eléri a nyugdíjkorhatárt – lesz elegendő szolgálati éve ahhoz, hogy nyugdíjba tudjon menni.

A megkérdezetteknek mindössze 12 százaléka rendelkezik kifejezetten nyugdíjcélú megtakarítással, de további 20 százalék tervezi, hogy a közeljövőben gondoskodik időskori jólétéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.