A MET veszi át a GDF Suez tevékenységét

A társaság felkészült rá, hogy a GVH jóváhagyását követően átvegye a GDF Suez ügyfeleit.

HZS
2015. 02. 12. 12:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A GDF-csoport Magyarországon a továbbiakban is kiszolgálja a lakossági, egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfeleit, illetve az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.-n keresztül hat megyében földgázelosztóként folytatja tevékenységét.

A megállapodás keretében, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően, a MET Magyarország Zrt. átveszi a GDF Suez magyar szabadpiaci földgázportfóliójának egy részét. A GDF Suez csoport jövőbeli, Magyarországra vonatkozó elképzeléseit figyelembe véve ez a legésszerűbb megoldás – írták.

A MET Magyarország a versenypiaci földgáz- és villamosenergia-értékesítés területén egyaránt széles körű tapasztalattal rendelkezik. A társaság felkészült rá, hogy a GVH jóváhagyását követően a GDF Suez ügyfeleit átvegye, és továbbra is magas minőségű szolgáltatást biztosítson számukra – olvasható a közleményben.

A GDF Suez csoport világszerte 147 400 embert foglalkoztat, 2013-as árbevétele 81,3 milliárd euró volt. A cég részvényeit Európa legnagyobb tőzsdéin, Párizsban és Brüsszelben is jegyzik.

A MET-csoport svájci központú, nemzetközi profillal rendelkező kereskedőház, amely aktív nagykereskedelmi szereplője az európai gázpiacnak, a kiskereskedelem terén pedig Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban is számottevő a jelenléte. A MET-csoport leányvállalataival 8 európai országban van jelen, 14 nemzetközi gázpiacon, 13 európai kereskedési ponton folytat kereskedelmi tevékenységet. 2013-ban nyitott az áram-, 2014-ben pedig új londoni irodáján keresztül a kőolaj-kereskedelem felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.