A növekedési hitelprogram kibővítéséről is tárgyalt az MNB a bankokkal

Szó volt a hitelezés támogatásáról és a devizahitelek kivezetésével kapcsolatos tennivalókról is.

RZ
2015. 02. 16. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozón Matolcsy György jegybankelnök és vezető munkatársai, valamint Budaházy Réka, az NHB Növekedési Hitel Bank vezérigazgatója, Garancsi István, a Duna Takarék igazgatósági tagja, Hegedüs Éva, a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója, Wiedner Heinz, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója, Patai Mihály, az Unicredit Bank elnök-vezérigazgatója, Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója, Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója, Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgatója, Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese és Zolnai György, a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója vett részt.

Az MNB 2013 tavasza óta tart egyeztetéseket a magyarországi nagybankok vezetőivel; az első egyeztetés 2013. április 8-án volt, akkor ugyancsak a jegybank növekedési hitelprogramjáról cseréltek eszmét. A résztvevők akkor megállapodtak abban, hogy rendszeresek lesznek az üzleti reggelik az MNB és a nagybankok vezetői részvételével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.