Az Elmű és az Émász nem tud állami vásárlási szándékról

A közlés szerint a két társaságnak nincs tudomása arról, hogy a magyar állam 49 százalékos részesedést venne.

MA
2015. 02. 26. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Elmű igazgatósága a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön arról tájékoztatta részvényeseit, hogy nincs tudomása az RWE Elmű Nyrt.-ben lévő részvényei állam általi megvásárlásának szándékáról. Ugyanezt közölte az Émász igazgatósága is.

A BÉT honlapján megjelentetett közlés szerint a két társaság a sajtóhírekben megjelentek kapcsán tájékoztatja a befektetőket.

A Világgazdaság szerdán közölte, hogy értesülései szerint a magyar állam 49 százalékos részesedést venne az Elmű-Émász csoportban, az erre vonatkozó bejelentés a napokban várható. Az ügylet során nemcsak a szolgáltató cégekben, hanem az üzletrész által képviselt eszközökben, így például az elosztóhálózatban is pozíciót szerezne. A lap szerint a 49 százalékot a csoportban résztulajdonos RWE-től vásárolná meg az állam.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.