Egyre több szarvasmarhát szállítunk Azerbajdzsánba

Jelentősen nőtt a magyar élőmarha-kiszállítás Azerbajdzsánba az elmúlt két évben.

RZ
2015. 02. 05. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap csütörtöki számában emlékeztetnek arra, hogy a szarvasmarhaexportról Azerbajdzsánnal 2012 októberében kötött megállapodást a két ország.

Az azeri fél tízmillió eurós alapot különített el tízezer állat megvásárlására. Az első évben mindössze száz vágóbikát exportáltak a magyar cégek, de az évek során az összes élő marha kivitele elérte a 6280 darabot – közölte a lappal Budai Gyula, az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos.

A Földművelésügyi Minisztérium adatai szerint 2013-ban jelentősen – 7,4 millió euróval – ugrott meg az Azerbajdzsánba irányuló szarvasmarha-kivitel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.