Elbocsátások lesznek a Tescónál

A szakszervezetek csütörtökön arról számoltak be, hogy kétszáz dolgozójától válik meg a multi. A Tesco később közölte, hogy 50 fő alatt lesz az elbocsátottak száma.

VZ
2015. 02. 26. 12:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origónak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke azt mondta, a Tesco jelezte a szervezetnek, hogy kétszáz dolgozójától kénytelen megválni. A KASZ elnöke hozzátette, hogy a társaság a napokban fogja a munkaügyi központoknak bejelenteni a csoportos létszámleépítést.

Sáling az MTI-nek később elmondta, az intézkedések 206 munkavállaló elbocsátásával járnak, amiről szerdán megszületett a megállapodás a helyi szakszervezetek és a munkaadó között. Ezt követően kezdődik a kibővített elbocsátás részleteiről a technikai egyeztetés.

A hírt Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke portálunknak is megerősítette. Az intézkedés része annak az átvizsgálás- és elemzéssorozatnak, amelyet a boltbezárások kapcsán végzett el az élelmiszerlánc; itt például pozíciók összevonására kerülhet sor. Részleteket a titoktartási nyilatkozat miatt Bubenkó nem árulhatott el, a kétszázas számmal kapcsolatban azt mondta, sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudja az értesülést, ugyanakkor mindenképpen a csoportos létszámleépítés határát meghaladó tömegben bocsátanak majd el munkavállalókat a Tescótól.

Azzal kapcsolatban, hogy a szakszervezet milyen lépéseket tervez, Bubenkó Csaba egyelőre nem óhajtott nyilatkozni.

Félrevezetőnek és valótlannak minősítette a több száz munkatársa elbocsátásáról szóló híreket a Tesco-Global Áruházak Zrt. csütörtökön az MTI érdeklődésére.

A cég tájékoztatása szerint az elmúlt hetekben folytatták azt a munkát, amelynek célja, hogy az elkövetkező években is jelentősen hozzájárulhasson a magyar gazdaság teljesítményéhez a vállalat. Ennek érdekében „részletesen áttekintettük működésünket és üzleti prioritásainkat” – írták.

A felülvizsgálat eredményeképpen olyan struktúrát alakítottak ki, amely hatékonyan alkalmazkodik a változó kiskereskedelmi környezethez, ugyanakkor egyre magasabb színvonalon képes kiszolgálni a vásárlókat – áll a közleményben.

Az elsősorban a budaörsi központi irodát érintő változásokról a Tesco szerdán tájékoztatta a munkaügyi központot és a szakszervezeteket, az érintett munkavállalókkal pedig megkezdte az egyeztetéseket.

„Azon munkatársak száma, akiknek a Tesco nem tud további lehetőséget felajánlani, 50 alatt van” – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.