Habzsolják a külföldiek a letelepedési kötvényt

Nem vette el a befektetők kedvét, hogy a korábbi 250 ezerről 300 ezer euróra nőtt a kötvény ára.

MNO
2015. 02. 06. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap pénteki számában ismerteti az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. adatait, amelyek szerint az év első hónapjában 16,67 millió euró értékben adtak el ilyen papírt.

A lap szerint a darabszám és az összeg is jelentősnek mondható, hiszen tavaly egész évben 2213 kötvényt jegyeztek le a külföldiek, összesen 491,25 millió euró összegben.

A konstrukció lényege, hogy az Európai Unión kívüli, úgynevezett harmadik országból érkező befektetők, akik legalább 300 ezer euró névértékű, erre a célra kibocsátott, ötéves futamidejű államkötvényt vásárolnak, a hazai törvények értelmében fél év után letelepedési engedélyt kapnak, amelynek birtokában szabadon mozoghatnak a schengeni övezetben – emlékeztet a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.