Kedvezményt kapnak a Déli pályaudvar üzleteinek bérlői

Jelentős bérletidíj-kedvezményben részesülhetnek a Déli pályaudvar üzlethelyiségeinek bérlői.

MA
2015. 02. 13. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a vasúttársaság felvette a kapcsolatot a pályaudvar bérlőivel és ajánlatot tett a díjmérséklésre, hozzájárulva ezzel a vállalkozók kárainak enyhítéséhez.

A közlemény szerint az üzlethelyiségek bérlői a MÁV kezdeményezését kedvezően fogadták, az egyedi megállapodások megkötése folyamatban van. A MÁV a jelentős díjmérséklést a fennálló tartozásukat rendező bérlők számára a tartozás kiegyenlítésétől kezdve nyújtja, a vasúti forgalom teljes szünetelésének a végéig.

A közlemény emlékeztet: január 25-én, majd 31-én megcsúszott a támfal földje a Déli és a Kelenföldi pályaudvarok közötti alagútnál, aminek következtében kövek hullottak az egyik vasúti vágányra. A szakemberek ezért január 31-én lezárták a Déli pályaudvart, miközben a MÁV-START Zrt. megszervezte a vonatforgalmat. A helyreállítással kapcsolatos előkészületek folyamatban vannak, hogy mielőbb újraindulhasson a forgalom az alagútban és a pályaudvaron – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.