Kötelező biztosítás: megugrottak a díjak

A legnagyobb mértékben ezúttal a középkategóriás – a 76–150 kilowatt motorteljesítményű – autók díja drágult.

MA
2015. 02. 24. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint január első hetében még átlagosan 19 300 forint körüli összegért köthettek személyautóikra kgfb-szerződést az év közben szerződők a Netrisk.hu oldalain, míg február második felére ugyanitt már 25 ezer forint fölé kúszott az átlagos éves díj. A piaci viszonyokat jól mutatja, hogy az idei évközi időszakra már eddig 40 tarifamódosítást hirdetett meg az érintett 15 biztosító. A legnagyobb mértékben ezúttal a középkategóriás – a 76–150 kilowatt motorteljesítményű – autók díja drágult.

„A díjak emelkedése elkerülhetetlennek tűnik. Az alacsony üzemanyagár miatt többen és többet használják az autójukat, így a károkkal kapcsolatos költségek is emelkednek” – hangsúlyozta Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója.

A Netrisk.hu adatai szerint továbbra is a kármentesen vezető autósok számíthatnak a legkisebb mértékű emelésre, a díjak leginkább a gyengébb bónuszkategóriákban lódultak meg – olvasható az összegzésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.