Marad a Spar Magyarországon

A Spar nem tervezi a magyar piac elhagyását annak ellenére, hogy kifogásol egyes jogszabályokat.

RZ
2015. 02. 20. 15:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarországon virágzik a cég, ezért az érthetetlen, uniós jogba ütköző törvények miatt nem fog kivonulni az országból” – fogalmazott.

Drexel bírálta egyúttal az Európai Bizottságot, amely eddig nem tiltakozott az élelmiszer-felügyeleti díj ellen, bár három biztos illetékességét is érintik a magyar törvények. A cégvezető szerint torzítja a piaci versenyt, hogy a magyar vállalatoknak csak 0,1 százalékos díjat kell fizetniük, míg a külföldi cégeknek forgalomhoz mérten akár 6 százalékot.

Úgy véli, míg a bizottság túl keveset foglalkozik a jogállamisággal, a demokráciával és a diszkriminációval, addig a fogyasztókat és a vállalatokat olyan véget nem érő bürokratikus szabályokkal „zaklatja”, mint az élelmiszerekkel kapcsolatos információk feltüntetése vagy akár a vetőmag-szabályozás.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint a Spar Magyarországon 11 százalékos piaci részesedéssel bír, 420 üzletet működtet, 2014. évi bevétele több mint 1,5 milliárd euró volt. Megjegyezte, hogy bár az elmúlt évben a politikai intézkedések a vártnál sokkal több problémát okoztak a társaságnak, gazdaságilag sikeres évet zárt, árbevétel- és profitnövekedésben elérte, sőt meg is haladta a kitűzött célokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.