Máris érkeznek a főváros új kedvencei

A jövő hónapban érkezhet meg Budapestre az első, Spanyolországban készülő CAF villamos.

RZ
2015. 02. 03. 11:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A villamosok közül a rövidebbek (34 méteres) a megújuló 3-as vonalra, valamint az épülő budai fonódó villamoshálózatra, azaz az Óbuda és Újbuda között közlekedő 19-es és 61-es vonalra kerülnek majd, míg a Combino villamosoknál is valamivel hosszabb, 56 méteres szerelvények pedig az 1-es villamos vonalán járnak majd – emlékeztet a lap. Mint írják, a tervek szerint a hatósági teszteket és futásokat követően 2015 őszétől szállíthatnak utasokat az első CAF villamosok.

A CAF villamosok utolsó, 47. darabja pedig várhatóan 2016 nyarán érkezik Budapestre. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az eredeti terv szerint az új járművek egy részét Magyarországon, Dunakeszin szerelnék össze. Az eredeti szerződés 37 villamosról szólt, 27 milliárd forint értékben, később ezt tíz villamossal megtoldották, amivel 3,5 milliárd forinttal nőttek a projekt költségei. A beruházás uniós forrásból valósul meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.