Megéri felvenni a diákhitelt

Ha valaki felsőfokú végzettséggel rendelkezik, hosszú távon többletjövedelemre tehet szert.

HZS
2015. 02. 17. 12:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A diplomának hosszú távon annyi anyagi előnye van, hogy bőven megéri eladósodni is a végzettség megszerzése érdekében – írja a Napi Gazdaság. A lap a Bankmonitor.hu felmérésére hivatkozva azt írja, hogy egy felsőfokú gazdasági végzettséggel bíró friss diplomás teljes életpályája során átlagosan 71 millió forint többletjövedelmre tehet szert, mint aki középfokú végzettséggel rendelkezik. Ha így nézzük 3,3 millió forintos diákhitel formájú befektetés, nem is olyan nagy kiadás.

A felmérés szerint a felsőfokú végzettséggel a munkanélküliség jobban megelőzhető. Ám fontos, hogy a felvett hitel piacképes ismeretek elsajátítására irányuljon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.