Nocsak! Olcsó munkaerőt toboroz a Tesco

A szabad vasárnapra hivatkozva diák- és részmunkaidős állásokat hirdetett meg a Magyar Hírlap szerint.

2015. 02. 20. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap birtokába került belső levelezés szerint már toborozzák a diákokat, és meghirdették a részmunkaidős állásokat, hogy a megnövekedett létszámigényt márciustól ki tudják elégíteni. A dokumentum szerint a részmunkaidős álláshelyeket azért hirdették meg, mert a vasárnapi bezárás miatt pénteken és szombaton jelentősen megnő a forgalom – írja a Magyar Hírlap.

A Magyar Hírlap megjegyzi: korábban több szakszervezet és nagy áruházlánc tiltakozott a vasárnapi boltbezárás ellen, ezzel párhuzamosan pedig azzal riogatott, hogy dolgozókat kell elküldeni, a gyakorlat mást mutat.

A Tesco eddigi magyarországi retorikája arra utalt, ezreket küld el a cég a vasárnapi zárva tartás miatti boltbezárások következtében. Erre most úgy tűnik, mégsem felesleges a dolgozók tömege.

A Tesco – amely a brit magánszektor legnagyobb foglalkoztatója 320 ezer alkalmazottal – nehéz, könyvelési botrányokkal és ezek miatt bűnügyi vizsgálatokkal is súlyosbított évet tud maga mögött. Továbbiakat a brit óriás „politikai ízű” hanyatlásáról alábbi cikkünkben tudhat meg.

Egyébként az áruházlánc megkerülve a kereskedelmi törvény előírásait, több jogcímen szed éves szinten milliárdos nagyságrendű sarcot magyarországi beszállítóitól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.