Ötszáz fővel bővíti létszámát az Opel Szentgotthárdon

Emellett új oktató- és szolgáltatóközpontot hoz létre az amerikai GM és leányvállalata Magyarországon.

BLM
2015. 02. 27. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A GM tavalyhoz képest az idén 50 százalékkal, 580 ezer darabra szeretné növelni a legyártott motorok számát, ezért 2015-ben 500 új alkalmazottat vennének fel – ismertették. Jelenleg 1400 ember dolgozik a szentgotthárdi gyárban.

Emellett az őszre oktatóközpontot hoznak létre az autógyártó szentgotthárdi motorgyárának a területén 1,7 millió eurós (bő 500 millió forintos) beruházással. A beruházási összegből 700 ezer eurót a központ épületének kialakítására, 1 millió eurót eszközbeszerzésre fordítanak. A központ biztosítani fogja az Opel munkaerő-utánpótlását, egyszersmind a duális képzés fontos központja lesz a nyugat-magyarországi régióban – közölte az Opel csoport alelnöke.

Bejelentették azt is, hogy a General Motors üzleti szolgáltató cége, a GBS májusban Budapesten nyitja meg globális pénzügyi és számviteli szolgáltatóközpontját, amely kezdetben 40 embernek fog munkát adni, később a létszám 80-ra emelkedhet.

Szijjártó Péter kijelentette: Magyarország állja a sarat az új beruházásokért folytatott, egyre élesedő nemzetközi versenyben. A miniszter kiemelte: 2014-ben a Magyarországon végrehajtott beruházások összértéke elérte az 5216 milliárd forintot, ez 14 százalékos növekedés az előző évhez képest. Ez a legnagyobb ütemű növekedés 1998 óta. Az Opel és anyavállalata a magyar munkaerő szaktudására és hatékonyságára építve, a legkorszerűbb technológiát alkalmazva erősíti a magyar nemzetgazdaságot – mondta Szijjártó Péter.

Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete kijelentette: számos amerikai vállalatnál tett látogatást azóta, hogy egy hónapja elfoglalta állomáshelyét, ami azt jelzi, hogy pozitív a befektetési környezet Magyarországon, és kiváló a magyar munkaerő. A nagykövet nagyon szilárdnak nevezte a magyar–amerikai gazdasági viszonyt.

Az Opel által kiadott sajtóközlemény szerint az új oktatóközpont mintegy 100 diák egyidejű szakmai képzését fogja biztosítani, emellett további száz, a duális képzésben részt vevő diák számára nyújt részképzéseket. A tanműhelyeket automatikai technikus, gépi forgácsoló és villanyszerelő szakmák oktatásához alakítják ki. Ugyanitt létrehozzák a következő tanévben induló szombathelyi duális gépészmérnök-képzés gyakorlati oktatóbázisát is. A GM eddig összesen 1,5 milliárd euró beruházást hajtott végre Magyarországon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.