200 új munkahelyet hoz a japán cég Esztergomba

A japán NHK Spring hollandiai leányvállalata Komárom-Esztergom megyében alapít autóipari rugókat gyártó üzemet.

VZ
2015. 03. 10. 7:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tamamura Kazumi bejelentése szerint az NHK Spring Hungary Kft. 80 ezer négyzetméteres gyárat épít, ahol – a megnövekedett európai megrendelésekre reagálva – 2020-ra három és fél millió darab autórugó és 1,2 millió stabilizátor gyártását tervezik.

Az MTI érdeklődésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőosztálya elmondta, hogy a beruházás részleteiről Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár március 3-án kedden, tokiói munkalátogatása során tárgyalt.

Az államtitkár akkor a cég nevének említse nélkül elmondta, hogy a több mint 15 milliárd forint értékű beruházás 200 új munkahelyet teremt majd.

A japán sajtóhírekben a vállalat nem közölte a beruházás pontos helyszínét, az MTI információi szerint a társaság letelepítéséért korábban Komárom-Esztergom megye két városa versenyzett.

Honlapja szerint az anyagcéget, a japán NHK Springet 1939-ben alapították, több mint 20 ezer alkalmazottja van, autókba gyártanak alkatrészeket, valamint egyéb ipari berendezéseket. A 2014-es adatok szerint a cég törzstőkéje 17 milliárd jen, árbevétele 570 milliárd jen volt (1 jen=2,3 forint).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.