A Buda-Cash nem kereskedhet a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója március 6-i hatállyal szüntette meg a cég kereskedési jogát.

HZS
2015. 03. 05. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank 2015. március 4-én visszavonta a kereskedő befektetési szolgáltatásra vonatkozó engedélyét. Erre való tekintettel szüntette meg a tőzsde vezérigazgatója a brókercég tőzsdetagságát és kereskedési jogát a részvény és a származékos szekcióban.

A jegybank által feltárt hiányosságok, illetve a felügyeleti biztos adatai alapján a brókerház jelentős összeggel nem tud elszámolni ügyfeleinek. A brókerház ügyfeleit a Befektető-védelmi Alap kártalanítja majd – áll az MNB szerdai közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank hétfőn közölte, hogy visszavonta a DRB bankcsoporthoz tartozó kisbankok tevékenységi engedélyét. Windisch László, a jegybank felügyeleti alelnökének hétfői tájékoztatása szerint az Országos Betétbiztosítási Alapnak (OBA) meglesz a kellő fedezete a betétesek kártalanítására. Az alelnök közölte azt is, hogy a kártérítés maximális 30 millió forintos plafonja bőséges fedezetet nyújthat a lakossági károsultaknak, hiszen a négy érintett kisbanknál az átlagos betétösszeg nagysága ennek csak a töredékét teszi ki. A DRB bankcsoportnál – a vállalati és intézményi ügyfelekkel együtt – bő 123 ezer betétet kezeltek mostanáig.

Százmilliárd forintot csalhatott el a Buda-Cash Brókerház a jegybank szerint. A cég működését felfüggesztették. Az állítólagos visszaélések senkinek nem szúrtak szemet, habár többek szerint a piacon már régóta pletykáltak hamis könyvelésről. A Magyar Nemzet cikke.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.