A GVH is vizsgál egy Quaestor tulajdonában lévő vállalkozást

Egy, a Quaestorhoz tartozó, étrend-kiegészítőkkel foglalkozó céget vizsgál jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal.

Sz.E.
2015. 03. 10. 17:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Quaestor-csoport résztulajdonában lévő dr. Fachet Egészségügyi és Szolgáltató Kft.-vel szemben tavaly augusztusban indított eljárást a Gazdasági Versenyhivatal. A hatóság vizsgálatára az adott okot, hogy a cég az általa forgalmazott gyógygomba-kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítők népszerűsítése során olyan állításokat tett közzé a termékek gyógyhatásával kapcsolatban, amelyek vélhetően nem voltak igazak. Az eljárás a versenyhivataltól kapott tájékoztatás szerint még folyamatban van, a versenytanácsi tárgyalásra március 11-én, szerdán kerül sor.

Azt ugyanakkor tudni, hogy a hatóság az elmúlt években több gyógygombás céget is komoly pénzbüntetéssel sújtott jogellenes reklámok miatt. Tavaly például a Max-Immun Rák- és Immunkutató Kft.-re a gyógygomba-kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítőinek jogszerűtlen hirdetése miatt róttak ki 21 millió forintos bírságot.

Hétfői hír, hogy öncsődöt jelentett a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira, a Magyar Nemzeti Bank pedig kedd reggel részlegesen fel is függesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét. A Magyar Nemzeti Bank gyanúja szerint 210 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket a Quaestor Financial Hrurira, miközben csak 60 milliárd forintos kötvényprogramot jelentett be az ügyfeleknek – azaz 150 milliárd forintnyi kötvényt úgy bocsátott ki, hogy mögötte nem volt tényleges fedezet. Erről ide kattintva olvashat részleteket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.