A hazai fuvarozók a kormányhoz fordultak

Azt kérik, hogy igazítsák a valós fuvarpiaci igényekhez a két ország között cserélendő közlekedési engedélyek számát.

SG
2015. 03. 13. 21:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKFE tájékoztatása szerint az egyesület levélben kérte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) illetékeseit, hogy március 17–18-án az ukrán–magyar közúti közlekedési vegyes bizottság kijevi ülésén törekedjenek a két ország között cserélendő közlekedési engedélyek számát a valós fuvarpiaci igényekhez igazítani, figyelembe véve a viszonosság elvét.

A közleményben az érdekképviselet hangsúlyozza, hogy nemzetgazdasági érdek a magyar fuvarozók versenyhátrányát jelentő jelenlegi állapotok mielőbbi megváltoztatása, Ukrajna és Oroszország irányában az utóbbi két-három évben 12-15 százalékkal csökkent a magyarországi áruforgalom, az ukrán fuvarozók blokkolják a nagyszámú engedélyek birtokában a magyar fuvarozók piachoz jutási feltételeit.

Az egyesület úgy fogalmaz, hogy az ukrán fuvarozók a zsugorodó piacon egyre nagyobb teret nyernek a számolatlanul osztogatott magyar engedélyek birtokában.

Az MKFE azt várja a magyar tárgyaló delegációtól, hogy a 2015. évre már átadott engedélyeken felül az év során további adómentes engedélyt Magyarország ne adjon az ukrán fuvarozóknak, harmadik országos engedélyt pedig adóköteles formában se kaphassanak a már eddig átadottakon felül az ukrán fuvarozók, a felhasznált és a fel nem használt engedélyekkel pedig Ukrajna számoljon el Magyarországgal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.