Árufeltölteni és takarítani vasárnap is lehet a boltokban

A kereskedelmet kiszolgáló tevékenység, közöttük az árufeltöltés vagy a takarítás nem tartozik a vasárnapi pihenőnapról szóló törvény hatálya alá – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére kedden.

WL
2015. 03. 24. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arra a kérdésre, hogy az új szabályozás hogyan érinti a webshopok működését, a tárca közölte: az ügyfél online felületen bármely időpontban megrendelheti a számára szükséges terméket. A megrendelt terméket vagy termékeket 22 és 6 óra között, valamint munkaszüneti napokon és vasárnap nem szállíthatják ki, illetve ezen időszakok alatt az alkalmazott nem kötelezhető termék-összekészítésre és kiszállításra sem.

Mint írták, a törvény hatálya ugyanis a kiskereskedelmi tevékenységre terjed ki, függetlenül attól, hogy azt állandó jelleggel vagy esetenként, illetve ugyanazon vagy időszakonként változó helyszínen folytatják.  A kiskereskedelmi tevékenység alatt pedig a termékek forgalmazását és az ezzel közvetlenül összefüggő szolgáltatásokat kell érteni, ilyen például az áru összekészítése vagy kiszállítása is – fogalmaz az NGM.

A vasárnapi pihenőnapról szóló törvény arról rendelkezik, hogy kiskereskedelmi tevékenységet az általános zárva tartási időszakban nem lehet folytatni. A kereskedelmet kiszolgáló tevékenység nem tartozik a törvény hatálya alá – olvasható az NGM válaszában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.