Az Agárdi Pálinkafőzde nemzetközi díjat főzött ki

Az év párlatfőzője címet tudhatják magukénak.

MNO
2015. 03. 16. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere és a cég egyik tulajdonosa vette át a kitüntetést. Az eseményt követően elmondta: a szakmát tulajdonképpen itt, Burgenlandban, egy helyi tanítómestertől sajátította el, „ezek szerint nem is olyan rosszul”.

Ezüstéremmel a svájci Heiner’st, bronzzal a német Liebl főzdét jutalmazták. Az év felfedezettje a felső-ausztriai Deisinger Hof pálinkaműhely lett.

A zsűri értékelése szerint a legjobb minőségű termékek közé került a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a Szárban működő Spirits 68 (Nobilis Pálinkafarm), a soproni 1 Csepp Pálinka, a kaposvári Gyenesei Pálinkárium, a Dunakilitiben működő Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra és a soltvadkerti Schiszler Pálinka is a Zsombos-Drinktől.

Nagyon jó minősítést kapott a kiskőrösi Kunság-Szesz és 895 Hunnium, az etyeki Pap és Pap (Etyeki Czimeres Pálinka), Tavasz Sándor Ajkáról, a györkönyi Vitalis (Márton és Lányai Pálinka), a békéscsabai Árpád és Vadász Pálinka, a Tuzséri Pálinkamanufaktúra és a jászberényi Krasnyánszki Krisztián pálinkája. Jó minőségi elismerést a kisvárdai Várda Drink kapott.

Kilenc nemzet 162 üzeme vett részt a versenyen, a szakértő zsűri csaknem 1500 terméket értékelt. Ausztriából 88, külföldről 74, Magyarországról 25 pálinkafőzde vett részt a Destillatán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.