Az OTP felülmúlta a várakozásokat

Az OTP Bankcsoport a tavalyi utolsó negyedévben 10,928 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el.

HZS
2015. 03. 06. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján péntek hajnalban közzétett, Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti jelentésből kiderül, hogy az OTP-csoport konszolidált korrigált adózott nyeresége 4 százalékkal, 10,230 milliárd forintra csökkent 2014 utolsó negyedévében, az év egészében pedig – csaknem 20 százalékos éves csökkenéssel – 118,014 milliárd forint volt.

2014-ben továbbra is fennmaradt, sőt erősödött az a kettősség, amelyet egyrészről javuló makrogazdasági mutatók és banküzemi tevékenység jellemez Kelet-Közép-Európában, másrészről romló kilátások és teljesítmény Ukrajnában és Oroszországban – emeli ki a bank.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.