Egér- és madárürülék mellett tárolták az élelmiszert

Lejárt, átdátumozott és hamisított élelmiszereket találtak egy Bács-Kiskun megyei raktárban.

BLM
2015. 03. 16. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az adóhatóság Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei rendőrökkel együtt nagy mennyiségű élelmiszert találtak egy fülöpjakabi raktár ban, ezért azonnal értesítették a megyei kormányhivatal élelmiszer-biztonsági szakembereit. Ők megállapították, hogy a raktárnak nincs engedélye élelmiszer-tárolásra, emellett higiéniai állapota sem felelt meg az előírásoknak: nagy mennyiségű egér- és madárürülék volt benne.

A hivatal kiemelt ügyekkel foglalkozó igazgatóságának munkatársai a legnagyobb mennyiségben 2014 júniusában lejárt, Alete Kinder Keks nevű terméket találtak a raktárban. A Nébih szakemberei megállapították, hogy az elkövetők az eredeti dátumot 2015. júniusra módosították. A helyszínen a hamisításra használt eszközöket is megtalálták és lefoglalták. A raktárban más termékeket is hamisítottak, a szakemberek 132 raklapnyi kávét, édesipari terméket és energiaitalt foglaltak le.

Kiemelték: a bérlő cég részéről nem jelent meg képviselő, így a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem lehet megállapítani, hogy került-e már forgalomba a hamisított termékekből. Felhívták a figyelmet arra: bár a termékeket átcímkézték, a papírdobozon belül, a fóliacsomagoláson még az eredeti 06/2014-es jelzés van. A hatóság arra kérte a vásárlókat, hogy amennyiben hamisított termék került a birtokukba, jelentsék a Nébih zöld számán (06-80-263-244).

A Nébih fotóit itt nézheti meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.