Fidesz: véget vetünk az évtizedes pénzügyi korrupciónak

A nagyobbik kormánypárt szerint a brókerpiacot a szocialisták tették átláthatatlanná.

MA
2015. 03. 21. 19:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz a következő napokban kezdeményezi parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, s ott a baloldal emberei vallhatnak arról, „miért hagyták, hogy zavartalanul működjön az évtizedes pénzügyi korrupció” – írták a közleményben.

Gőgös Zoltán előzőleg arról beszélt: pártjuk azt követeli, hogy a beérkezett feljelentések alapján zárolják a Quaestor-érdekeltségű cégcsoportban a céges, illetve a tulajdonosi magánvagyont, mert egyébként nem lesz fedezet a kártérítésekre.

A Fidesz a közleményében úgy reagált: a „szocialista brókerbotrányok áldozatainak” kártalanítása a törvényeknek megfelelően zajlik. Az Országos Betétbiztosítási Alap, a Befektető-védelmi Alap és az MNB minden segítséget megad a károsultaknak. A Fidesz felszólította a szocialistákat, hogy „az egyébként is nehéz helyzetben lévő károsultakat ne tévesszék meg hamis információkkal, és ne csapják be őket, ahogy azt a brókerek is megtették”.

Azt írták: kezdeményezik a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, „hogy kiderüljön, miért állt a baloldal érdekében a zavartalan pénzügyi korrupció”. Továbbá a parlament elé terjesztik azt a javaslatot is, amely szerint a brókercégek vezetőinek teljes személyes vagyonukkal felelniük kell a kártalanításért – tették hozzá.

A Fidesz kiemelte: véget vetnek „az évtizedes pénzügyi korrupciónak”, és rendet tesznek a brókerpiacon. „Amikor az MSZP kormányzott, nem született törvény a Kulcsár-ügyben a felelősök vagyonának zár alá vételéről” – hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve: most lesz ilyen törvény. A Fidesz kíváncsian várja, hogy az MSZP támogatja-e, „vagy ismét a brókerek pártjára áll, mint eddig” – olvasható a Fidesz közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.