Gazdaság: kitart a lendület

Kitartott a magyar gazdasági növekedés lendülete márciusban a Világgazdaság című lap mutatószáma, a gyorsulási irányadó (GYIA) szerint.

VZ
2015. 03. 26. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap csütörtöki cikke szerint a GYIA 2,8 százalékkal növekedett márciusban az előző év azonos időszakához képest, és 0,64 százalékos bővülést mutatott egyetlen hónap alatt.

A GYIA tíz komponense közül nyolc növekedett az év harmadik hónapjában. A pénzügyi indexek közül csupán a reálkamat növekedése hatott negatívan az összesített mutatóra. A reálgazdasági mutatók közül az ipar helyzetét jelzők mutattak vegyes képet, mivel az ipari termelés nőtt, de a rendelésállomány csökkent.

A GYIA és a konjunktúraindikátorok alapján az idei GDP-növekedés a tavalyinál valamivel alacsonyabb, 3 százalék lehet – írta a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.