Hungária Értékpapír: előzetesben marad a három gyanúsított

A Budapest Környéki Törvényszék pénteken helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.

MA
2015. 03. 20. 20:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három gyanúsított előzetes letartóztatását március 8-án rendelte el a Budakörnyéki Járásbíróság.

Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője pénteken az M1 esti Híradójának nyilatkozva elmondta, hogy a bíróság a kényszerintézkedések elrendelésekor a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés veszélyére, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítésére hivatkozott.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) március 6-án közölte, hogy a Hungária Értékpapír Zrt.-nél észlelt szabálytalanságok miatt előző este részlegesen felfüggesztette a társaság tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztost rendelt ki a céghez és büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen.

Az MNB feljelentése alapján sikkasztás gyanúja miatt indított eljárásban négy embert vettek őrizetbe a rendőrök; a társaság tevékenységével összefüggésben meggyanúsítottak közül három ember esetében előzetes letartóztatást, míg negyedik társuknál lakhelyelhagyási tilalmat kezdeményezett a Pest Megyei Főügyészség, amelynek a bíróság helyt adott.

Az RTL Klub Híradója, a TV2 Tények című hírműsora és az M1 esti Híradója is arról számolt be március 8-án, hogy a gyanúsítottak a rendőrség gyanúja szerint 300 millió forintos sikkasztást követtek el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.