Idén jóval több áramot és gázt használtunk

A jelenlegi fűtési szezonban a fogyasztás elsősorban a háztartásokban növekedett.

MA
2015. 03. 11. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság szerdai cikkében ismerteti: 1,5 százalékkal több gázt és 3 százalékkal több áramot használtak fel a hazai fogyasztók, mint egy évvel korábban.

Tavaly december eleje és idén február vége között összesen 3,662 milliárd köbméter földgáz fogyott Magyarországon, ami 54 ezer köbméterrel több, mint a 2013–2014-es télen igényelt 3,607 milliárd köbméter – tudta meg a lap a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH).

A jelenlegi fűtési szezonban a fogyasztás elsősorban a háztartásokban növekedett, amelyek most 1,111 milliárd köbméter fűtőanyagot használtak fel, míg az előző télen decemberben és januárban csupán 1,040 milliárd köbmétert. Így a növekedés 6,5 százalék, tehát arányában nagyobb, mint a teljes fogyasztás esetében.

Ezzel egy időben növekedett az áramszükséglet is. A hazai fogyasztók a Magyar Villamosenergia-ipari Rendszerirányító (Mavir) adatai szerint 2014 decembere és idén február között összesen 11 235 gigawattóra villamos energiát használtak fel, szemben az előző télen mért 10 883 gigawattórával – olvasható a gazdasági napilapban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.