Kevesebb cigi fogy hazánkban

Ugyanakkor több vágott dohány fogyott.

MNO
2015. 03. 25. 7:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerdai számában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki statisztikái alapján azt írták, hogy tavaly éves szinten rekordalacsony volt az értékesítés, 7,3 milliárd szálat adtak el, de az idei januári adat alapján ennél is kevesebb lesz az idén. A korábbi években az értékesítés a 10 milliárdot is meghaladta.

Ugyanakkor a szakértők arra hívták fel a lap figyelmét, hogy a fogyasztás nem csökkent ilyen mértékben, hiszen vágott dohányból – amelyből a fogyasztó maga sodorja a cigarettát – többet értékesítenek a korábbinál. Az idén januárban 524 tonna fogyott ebből a termékből, míg tavaly januárban 485 tonna.

Egyre több országban vezetnek be a dohányzás visszaszorítására törvényeket, legutóbb Nagy-Britanniában hagyta jóvá a parlament felsőháza a márkasemleges cigarettásdobozokra vonatkozó terveket. Hasonló szigorítással kapcsolatos eredményekről számolt be Ausztrália – olvassa el az mno.hu cikkét!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.