Kijevben helyettesít a Wizz Air Hungary

Beszünteti működését április 20-ától a Wizz Air Ukraine, a magyar vonatkozású diszkont légitársaság ukrán leányvállalata, helyette a Wizz Air Hungary nyit bázist Kijevben.

BuL
2015. 03. 26. 19:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wizz Air Hungary április 20-ától nyolc útvonalat üzemeltet majd Ukrajnába, a bázist június 4-én nyitja meg, ahol egy Airbus A320-ast állomásoztat majd. A jelenleg Kijevben lévő másik A320-ast Kassára telepítik.

A lépést azzal magyarázták, hogy további kapacitáskiigazítás és a Wizz Air ukrajnai tevékenységének átstrukturálása vált szükségessé a Kelet-Ukrajnában folyamatosan fennálló instabilitás, a helyi valuta leértékelődése és volatilitása, valamint a devizakorlátozások miatt.

Az ukrán leányvállalat 18 útvonalat üzemeltetett, ezek közül nyolc (a budapesti, a londoni, a kölni, a dortmundi, a hamburgi, a katowicei, a lárnakai és a müncheni) üzemel tovább, a többit megszüntetik. A törölt járatok utasainak a teljes jegyárat visszatérítik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.