Lagarde örömmel dolgozik a kínaiakkal

A Nemzetközi Valutaalap kész együttműködni az Ázsiai Infrastruktúra-befektetési Bankkal.

TK
2015. 03. 22. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IMF vezetője vasárnap szólalt fel egy pekingi konferencián, ahol biztosította hallgatóságát, hogy az IMF örömmel dolgozik együtt az AIIB-vel. Lagarde megerősítette, hogy a Világbank szintén együttműködik majd a kínai kezdeményezésű AIIB-vel.

A tervek szerint 50 milliárd dollár alaptőkével induló pénzintézet létrehozásáról tavaly októberben írt alá szándéknyilatkozatot többek között Kína, India és Szingapúr. Az AIIB-be 2015. március 31-éig jelentkezhetnek a különböző országok alapító tagnak.

Csin Li-csün, az AIIB ideiglenes megbízott vezetőjének vasárnapi tájékoztatása szerint a határidőig legalább 35-re nő majd az alapítók száma. Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország, Németország és Luxemburg után Indonézia is érdeklődését fejezte ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.