Lengyel importot akart eladni szabolcsi almaként

Lengyelországból érkezett almát akart hazai gyümölcsként értékesíteni egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazdálkodó – közölte a NAV.

BuL
2015. 03. 07. 10:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az adóhivatal Elektronikus Közúti Áruforgalom-ellenőrző Rendszer-csoportjának munkatársai az érpataki telephely ellenőrzésekor 48 tonna bizonytalan eredetű almát találtak.

A revizorok a gazdálkodónál olyan számlákra is bukkantak, amelyekkel a vállalkozás a belföldi beszerzés látszatát kívánta megteremteni. A NAV szerint így feltételezhető, hogy a Lengyelországból érkező gyümölcsöt magyartermék-címkével akarták ellátni, és így értékesíteni.

Az Ekáer-csoport értesítette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársait, akik 12 tonna jelöletlen almát lefoglaltak, további 35 tonnát a vizsgálatok befejezéséig ideiglenesen zároltak.

A NAV tájékoztatása szerint a helyszíni ellenőrzéskor kiderült az is, hogy a gazdálkodó két alkalmazottját bejelentés nélkül foglalkoztatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.