Ma ismét tüntetnek a taxisok

Ismét taxis tüntetés kezdődött, ám abban nem vesznek részt a múlt heti spontán demonstráció elindítói.

SzE
2015. 03. 27. 13:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan múlt csütörtökön ezt kilátásba helyezték, nem az akkori spontán taxis demonstráció elindítói hirdettek tüntetést ma délután a Várkert Bazár előtti Lánchíd utcában. A magánkezdeményezésen egyetlen taxitársaság és érdekvédelmi szervezet sem vesz részt, úgymond partizánakcióról van szó – tudta meg az MNO Forgó Bettitől. A taxis, aki részt vett a múlt heti figyelemfelkeltő akcióban, elmondta, mivel úgy látják, a döntéshozók lépéseket tettek problémájuk orvoslása érdekében, nem terveznek tüntetést, bíznak abban, hogy problémájukat anélkül is megoldhatják. A magánszemély által bejelentett tüntetésen nem is hiszik, hogy túl sokan vennének részt.

Délután kettőkor, a tüntetés kezdetekor, mindössze hat taxi állt a Várkert Bazár előtt – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója. Három óra után néhány autós átment a Városháza elé, hogy egy petíciót adjon át, addig összesen kilencen csatlakoztak a demonstrációhoz. A forgalmat egyáltalán nem akadályozzák az autók, várhatóan öt óra körül befejezik a tüntetést.

Mint ismeretes, a sofőröknél múlt héten szakadt el a húr, akkor kezdtek spontán akcióba amiatt, mert a hétvégére ingyenes fuvarozást hirdetett az Uber közösségi utazásmegosztó, ezzel is reklámozva szolgáltatását. Problémájuk, hogy az engedély nélkül tevékenykedő cég úgy jelent nekik konkurenciát, hogy rá nem vonatkoznak a taxisokra nézve kötelező, költséges szabályok.

A fejbolydulást követően a taxis szervezetek hétfőn egyeztettek a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal az ágazatra vonatkozó kormányrendeletről, eredményeik pozitívak voltak. Kedden tartott sajtótájékoztatójukon ismertették nyílt levelüket is, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek címeztek, és amelyben a probléma rendezését, a kormányrendelet elfogadását sürgették. A dokumentumot több taxis és fuvarozó szövetség, taxitársaság írta alá.

A fuvarozók a héten tárgyaltak Tarlós István főpolgármesterrel és Komáromi Endrével, a Taxiállomás Kft. ügyvezetőjével, tapasztalataik ez esetben is pozitívak voltak. Csütörtökön a Fidesz-frakció is fogadta képviselőiket, ezt követően pedig a frakció szóvivője elmondta, hogy a párt mindent megtesz annak érdekében, hogy rendezze az ágazat problémáit.

Ezek után sem a taxis szervezetek, sem a múlt heti demonstráció elindítói nem látták szükségét annak, hogy újra felhívják magukra a figyelmet. A mai akció kitalálóit is próbálták erről lebeszélni, de nem jártak sikerrel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.