Még pánikolnak a zárva tartás miatt

A vasárnapi zárva tartás tilalma óta erősödött a pénteki, szombati forgalom a plázákban, de még nem kompenzálja a vasárnapot.

MNO
2015. 03. 31. 19:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kereskedőktől és látogatóktól kapott eddigi visszajelzésekből az szűrhető le, hogy a bevásárlóközpontok bérlői mind a nyitva tartható, mind a bezárni kényszerülő üzletekben nehezményezik a nyitva tartás korlátozását. A vásárlók számára nem egyértelmű az sem, melyik üzlet tart nyitva – mondta Balatoni Judit. A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének (MBSZ) főtitkára arról is beszámolt, hogy a vevők felháborodásukat az üzletekben szóvá is teszik, a külföldieket pedig teljesen váratlanul érte a zárva tartás.

A főtitkár véleménye szerint még hosszabb időnek kell eltelnie, hogy a bevásárlóközpontok esetleg változtassanak a nyitvatartási renden. A hosszabb nyitva tartás a hét többi napján egyelőre még nem hozza a várt eredményt, ahhoz még idő kell.

A főtitkár szólt arról is, hogy a rendelet életbe lépése óta eddig eltelt három vasárnapból március 15-e ünnepnap volt, amikor egyébként is zárva kellett lenniük az üzleteknek, a március 29-i vasárnap pedig azért nem releváns, mert sok üzlet ezt választotta a szabadon kijelölhető vasárnapnak, amikor – élve a törvény adta lehetőséggel – nyitva lehettek. A zárva tartással érintett első „igazi” vasárnapon, március 22-én a mozival nem rendelkező bevásárlóközpontokban nagyon kevesen voltak, a mozival rendelkezőkben pedig egy szokásos, átlagos vasárnapi látogatottság 40-45 százalékát érte el a látogatók száma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.