Megnyugodtak az Erste Bank ügyfelei

A szerdai káosz után az Erste Banknál csütörtökön már sem ügyfélérdeklődés, sem betétkivonás nem volt.

KSZ
2015. 03. 26. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: a Magyar Nemzeti Bank, a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve a bank vezetőinek nyilatkozatai után a „kedélyek megnyugodtak”. A tegnapi, komolyabb ügyfélérdeklődést az Erste pénzügyi helyzetének megrendüléséről szóló információk keltették.

Harmati László kiemelte: az Erste-csoport, a magyarországi Erste Bank és értékpapírcége tőkeerős és likvid.
A szerdai ügyfélérdeklődésnek Debrecen volt a gócpontja, három-négy fiókot érintett, az Erste méretéhez és betétállományához képest elhanyagolható volt az ügyfelek betétkivonása.

A bank mindent megtesz azért, hogy kiderítse, kik állnak a rémhírterjesztés mögött – jelezte Harmati László.

A vezérigazgató-helyettes már tegnap hangsúlyozta: bank tőkeerejét, pénzügyi stabilitását semmi nem veszélyezteti, sem a közelmúlt eseményei, sem a devizahitelesek ügye, sem más, a pénzügyi szektorban tapasztalható probléma. Az Erste-csoport Közép-Európában az egyik legstabilabb és legerősebb pénzügyi csoport, a magyarországi leánybankja pedig nagy tőkeerővel, stabil pénzügyi háttérrel bír.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.