Működik?

Nem felelt meg a feltételeknek az a csődeljárási kérelem, amelyet a Quaestor március 19-én nyújtott be.

Cs.L.
2015. 03. 31. 4:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatal nem jelezte, hogy azóta újabb kérelmet adott volna be a cég. A fiktív kötvényeket kibocsátó Quaestor Hrurira Kft. egyébként még tegnap is működő társaságként szerepelt a cégbíróság honlapján, tehát annyi biztosan állítható, hogy még nem állnak csődeljárás alatt. Ez a helyzet különösen annak fényében vethet fel kérdéseket, hogy az ügyfelek kifizetéseit már a március 9-ét követő napokban azzal utasították el, hogy a cég csődvédelmet kért maga ellen.

Az ügy megértését a Quaestor-csoporthoz kapcsolódó szövevényes cégháló is nehezíti. A  Hír24.hu hat olyan céget talált, melyeket offshore-paradicsomban jegyeztek be. A portál megjegyezte: a társaságok a teljes offshore-palettát lefedik, van köztük liechtensteini, panamai, delaware-i és virgin-szigeteki cég is. Ott van például a Quaestor anyavállalatának többségi tulajdonosa, az Insula Management nevű átláthatatlan tulajdonosi hátterű liechtensteini cég. Erről ugyan Tarsoly Csaba azt állítja, hogy az övé, ugyanakkor nem világos, hogy ez esetben miért nem személyesen az ő nevén volt a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. részvényeinek többsége, miért kellett az Insula Managementet közbeiktatni többségi tulajdonosként. A svájci Zugba bejegyzett SH Securities Holding AG nevű társaság pedig annak a második kerületi villának a tulajdonosa, amelyikben a Tarsoly család lakott. Tegnap kiderült, hogy a Quaestor-csoport ingatlanjait kezelő cégnél, a Quaestor Invest Kft.-nél is ügyvezetőváltás történt: Tarsoly Csaba feleségét – ahogy korábban Tarsolyt is – a volt közmunkás tápiósági Orgován Béla követte a poszton. A Napi.hu írta meg, a változást a cégbíróság március 24-én jegyezte be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.