Nem megy az online szerencsejáték blokkolása

Bár a NAV sorra blokkolja az illegális online szerencsejátékos oldalakat, a weblapok többsége könnyedén elérhető.

MNO
2015. 03. 31. 13:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fáradhatatlanul hozza tiltó határozatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az illegális online szerencsejáték-oldalak ellen. Csak márciusban 40 olyan határozat született, amelyekben 90 napra elrendelik az érintett oldalak elérhetetlenné tételét – írja a Világgazdaság. Március 26-án az Eurogrand.com, amúgy gibraltári engedéllyel működő online kaszinó ötféle elérhetőségének blokkolását rendelték el. A kifogásolt oldalak többsége azonban ugyanúgy működik, mint korábban. A ténylegesen blokkolt honlapok száma jelenleg 17.

A NAV persze nem tehet mást, mint újra és újra blokkol, mert a jelenlegi szabályok szerint az online kaszinó- és kártyajáték szervezését is kizárólag játékkaszinó üzemeltetésére szóló koncessziós jog jogosultja végezheti. Az Andy Vajnához köthető Las Vegas Casino-hálózat, valamint a Szima Gáborhoz tartozó debreceni és nyíregyházi kaszinók azonban rövid távon nem tervezik az online piac meghódítását, vagyis jelenleg legális oldalak hiányában kizárólag illegális oldalakon lehet játszani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.