Óriási összeget költhet fejlesztésre Budapest

Több fővárosi fejlesztésre is jut abból keretből, amelyről egy kormányülésen döntöttek.

MNO
2015. 03. 19. 19:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lényegesen több fejlesztés lesz Budapesten az elkövetkezendő hat évben, mint 2010 előtt másfél évtizeden keresztül – mondta Tarlós István a Válasz.hu-nak adott csütörtöki interjújában. A főpolgármester kiemelte, hogy az uniós források jelentős része közlekedésfejlesztésre fordítható, ilyen tervek pedig bőven vannak. Mint mondta, a 350 milliárdos forrás több, mint a főváros egész éves költségvetése.

Tarlós megemlítette, hogy a keretből a 3-as metró infrastruktúrájának teljes felújítására 125 milliárd forintot kaptak. A Baross tér és Újpalota közötti villamosvonal kiépítésére 26 milliárdot, a külső Bécsi úti villamosra (a Vörösvári úttól az esztergomi vasútvonal új megállójáig) 11 milliárdot, az 1-es villamos meghosszabbítására az Etele térig 8,5 milliárd forintot fordíthatnak.

A 4-es metró kelenföldi végpontjánál kialakítandó mellett „további P+R parkolók megépítésére is lesz kétmilliárd forint, ez ugyanis előfeltétele a Demszky-féle városvezetés által vállalt dugódíj bevezetésének” – jelezte Tarlós az interjúban.

Szerepel a listában több nagyon jelentős környezetvédelmi beruházás is: a hulladékfeldolgozó és iszapégető újabb művének kialakítása 50 milliárd, a rákospalotai égetőmű turbináinak javítása és kazáncserék 7,5 milliárd, a Fővárosi Vízművek elavult azbesztcement főnyomócsöveinek cseréje 28 milliárd forinttal. A Római-part és a csillaghegyi öböl árvízvédelmére, valamint a Margitsziget-program folytatására is jut 10-10 milliárd forint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.