Országossá válik a Főgáz

Az ENKSZ második lépcsőben a villamosenergia-piacon fog megjelenni, működése a távhőszolgáltatással válik teljes körűvé.

MA
2015. 03. 30. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állami tulajdonú cég a MEKH közleménye szerint február 27-én adta be kérelmét szolgáltatási területének növelésére.

A hivatal emlékeztet: a kormány 2015. január 22-én rendelkezett a nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer megszervezése érdekében szükséges intézkedésekről. Ennek egyik lépése a Főgáz Zrt. egyetemes földgáz-szolgáltatási tevékenységének országos szintűre – mind a 19 megyére, valamint Budapestre – való kiterjesztése.

A társaság szolgáltatási területe korábban Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére terjedt ki.

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. ugyancsak közleményt adott ki, amelyben Horváth Péter elnök-vezérigazgató hangsúlyozza: a Főgáz tevékenységének országos kiterjesztésével immár egész Magyarországon elérhetővé vált az állami közműszolgáltatás, amelynek megszervezése és kibővítése az ENKSZ feladata.

Április elsején megkezdheti működését az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. a gázüzletágban, miután hétfőn megkapta az ehhez szükséges energiahivatali engedélyt – jelentette be Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 csatornán.

 

A fogyasztók a Főgáz ügyfélszolgálatain és a Magyar Posta egységeiben megnyitott ügyfélszolgálati pontokon tájékozódhatnak a lehetőségről. A szolgáltatóváltás helyszíneit – a kijelölt postahivatalokat – a Főgáz és az ENKSZ honlapján teszik majd közzé, várhatóan még a héten.

Horváth Péter a közleményben kifejti: a társaság célja a rezsicsökkentés eredményeinek fenntartása, továbbvitele úgy, hogy megteremtse a nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer egységes, központi irányítását és hosszú távon fenntartható működtetését. Az ENKSZ második lépcsőben a villamosenergia-piacon fog megjelenni, működése a távhőszolgáltatással válik teljes körűvé.

„Az ENKSZ a kormányzati célkitűzésnek megfelelően az ellátásbiztonság és a magyar fogyasztók érdekeit szem előtt tartva végzi tevékenységét, miközben nyereségét a szolgáltatás bővítésére, fejlesztésére és a rezsicsökkentésre fordítja” – írja a közműszolgáltató.

A Főgáz az ENKSZ közleménye szerint 2007 óta országos szinten meghatározó szereplője a szabadpiaci gázkereskedelemnek, és közel 160 éves tapasztalattal rendelkezik az egyetemes szolgáltatás területén. A Főgáz a MEKH engedélyének birtokában az egyetlen országos eléréssel rendelkező lakossági gázszolgáltatóvá vált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.