Pluszjuttatással támogatják az anyákat

A Vodafone Magyarország kibővítette az állami anyasági juttatáscsomagot.

BLM
2015. 03. 08. 22:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezenfelül a születést követő fél éven belül ismét munkába álló kismamák a visszatérést követő első hat hónapban részmunkaidőben, heti 30 órában dolgozhatnak, szintén teljes munkabérért.

A Vodafone Csoport a modellt 30 nemzetközi leányvállalatánál vezette be, a rövidített munkaórák által a csoportnál dolgozó családok világszerte 608 millió nappal több időt tölthetnek gyermekeikkel és 14 milliárd dollárt takaríthatnak meg – derül ki a szolgáltató megbízásából készült kutatásból.

A felmérés szerint az új anyasági juttatáscsomaghoz hasonló rendszerrel 19 milliárd dollárt spórolhatnak a multinacionális vállalatok, mivel ugyan a bővített konstrukció bevezetése 28 milliárd dollár pluszköltség a cégnek, a szülés után távozó nők pótlásához szükséges toborzási és képzési költség évi 47 milliárd dollárba kerülne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.