Távoznak Magyarországról a Tesco fejesei

A magyarországi Tesco felső vezetését is érinthetik a lánc angliai központjában meghozott legújabb döntések.

BuL
2015. 03. 27. 10:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elköltözik Magyarországról a Tesco vezetése, a jövőben a magyar, cseh, lengyel és szlovák cégek egységes vezetés alá kerülnek – jelentette be a Tesco sajtóosztálya. A kiskereskedelmi óriáscég Tesco Európa néven új üzleti egységet hozott létre, ez alá kerül a közép-európai régió irányítása.

„A változás célja az, hogy a Tesco megerősítse és hatékonyabbá tegye európai működését és erőforrásokat szabadítson fel arra, hogy ismét a vásárlókra és a munkatársakra tudjon fókuszálni” – írja a cég az Index és a Napi Gazdaság információi szerint.

A Tesco Europe vezérigazgatója David Morris lesz, aki négy évet töltött Magyarországon korábban, így a Tesco sajtóosztálya szerint ismeri a vásárlói szokásokat és a magyar piacot. Az új szervezetben a különböző területekért felelős igazgatók székhelye a négy ország között oszlik majd meg, az új működési modell kialakítása jelenleg is folyamatban van.

A változás nem érinti a cég jogi státuszát, a Tesco továbbra is Magyarországon adózik és fizeti a járulékokat.

A cég szerint a változás nem érinti az egyes országokban működő központi irodákat, így a magyarországi is megmarad. A Tesco Magyarország első számú vezetője sajtóértesülések szerint Pálinkás Zsolt lesz, aki működési ügyvezető igazgatóként irányítja majd a céget. Pálinkás a Tesco Magyarország közel húszéves hazai történetének első magyar ügyvezetője, ezért a cég szerint helyismerete, kapcsolatrendszere a korábbinál intenzívebb párbeszédet tesz lehetővé például a magyar kormánnyal és hatóságokkal.

A Napi Gazdaság úgy értesült, a 209 hazai áruházban már nincs napirenden további létszámleépítés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.