Újra repülhetünk Stockholmba

A skandináv SAS légitársaság heti négy járatot üzemeltet a két város között március végétől.

HZS
2015. 03. 26. 21:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meghirdetett menetrend szerint Budapest és Stockholm-Arlanda között március 29. és június 21., valamint augusztus 20. és október 24. között közlekednek a SAS Boeing 737-esei kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap. Stefan Hedelius, a SAS alelnöke a budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, tavaly 17 ezer utas volt a két város között, 150 svéd cég van Magyarországon, 3-4 ezer svéd él az országban, ez is a járat megnyitása mellett szólt.

A SAS-nak tavaly 28 millió utasa volt, naponta 807 járatot üzemeltet 284 célállomásra – fűzte hozzá.
Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete reményét fejezte ki, hogy az új járat tovább javítja a svéd és magyar gazdasági és turisztikai kapcsolatokat. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár elmondta, hogy Svédország Magyarország huszadik legnagyobb üzleti partnere, 8 ezer embert foglalkoztatnak a Magyarországon működő svéd cégek, de van még hely a bővülésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.